torsdag den 3. november 2011

Mandeltærte er lige sagen!


Mandeltærte smager faktisk lidt af jul og ris à la mande - og nu er vi jo også i november, så det må være på sin plads at komme lidt i stemning.

Kagen er let at lave, den skal bare lige have en time i køleren, så dejen kan køle, før den bages. Så det er ikke en kage man lige smækker sammen 10 min. før gæsterne kommer.

Opskrift 

Ingredienser til dejen
100 g koldt smør
115 g hvedemel
4 spsk sukker
1-2 æggeblommer

Ingredienser til fyldet
4 spsk sukker
Et godt skvæt vanilje
2 æggeblommer
140 g smuttede og hakkede mandler (jo finere jo bedre - men ikke helt pulveriseret til mandelmel)
1 dl fløde
3 æggehvider

Fremgangsmåde
Til dejen skæres smøret i mindre stykker og smuldres i melet. Herefter blandes sukker i, og dejen samles med en til to æggeblommer.
Læg dejen i en frysepose og smid den i køleren en times tid.

Dejen udrulles herefter og lægges i en tærteform. Dejen skal helst nå lidt op ad siderne.

Til fyldet piskes sukker og æggeblommer til en luftig masse. Mandler og fløde blandes grundigt i. Hviderne piskes stive og vendes forsigtigt i. Hæld fyldet over dejen i formen, og bag nederst i ovnen ca. 40 min ved 175*.

Den færdige tærte.
Med pynt af cremefraiche rørt med vanilje og friske jordbær.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar