lørdag den 18. februar 2012

Ravioli med krabbe i citron/flødesovs

Jeg får ikke bagt så meget for tiden. Det skyldes dels at jeg synes at kunne føle en hel del mere til tyngdekraften her efter jul og dels at jeg ikke har så overdrevet meget tid i mine weekender. Men så må I nøjes med mine aftensmadseventyr så længe!

Skulle lave en hurtig med samtidig lækker forret. Valget faldt på denne hurtige og fyldige ravioli-ret med lækkert krabbekød og flødesovs. Retten spises med ske, så sovsen lægger sig næsten som en suppe om pastakurvene.

Ingredienser:

Ravioli efter eget valg. Gå efter en god kvalitet og gerne med fisk. Jeg har valgt dette mærke, som kan købes i Irma og muligvis også i Føtex. De er rigtig lækre, især med krabbekød.

Et bundt frisk dild
1 Økologisk citron
Cherrytomater
1 Creme Fine (eller fløde, hvis du gerne må få lidt ekstra sul)
Ca. 1-2 dl. hvidvin jeg bruger ofte den billige men gode Frascati
Hvidløg efter smag
Salt og hvid peber

Fremgangsmåde:

1. Hæld godt med vand i en gryde med lidt salt og et skvæt olivenolie. Bring det i kog. Når vandet spilkoger tilsættes ravioli og koges ca. 4 min. eller efter anvisningen på pakken
2. Rist finthakket hvidløg og halverede cherrytomater i rigeligt med olivenolie på en pande
3. Tilsæt hvidvin, citronsaft (ca. 2-3 spsk.) og lidt revet citronskal
4. Når hvidvinen er kogt lidt ind, tilsættes ca. 1 dl. af kogevandet fra pastaen og ca. halvdelen af fløden/creme fine
5. Sovsen koges op og smages til med dild, hvid peber og salt
6. Tilsæt den færdigkogte ravioli og kog den med ca. 1 min. (Men ikke mere, den må ikke koge ud)

Servér med det samme.

2 kommentarer:

  1. Hvor mange personer er opskriften til??

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kommer an på mængden af ravioli du kommer i :-)

      Slet