fredag den 3. februar 2012

Chokoladekage med Lemon Curd Opskrift

Her kommer opskriften på den kage jeg jeg lavede i weekenden.

Chokoladekage ingredienser:
200 g. smør skåret i terninger
200 g. mørk chokolade
1 tsk. vaniljesukker
3 dl. vand
3 store æg
200 g. sukker
100 g. mel
1 tsk. bagepulver
25 g. kakaopulver (ren kakao)

Fremgangsmåde:
1. Hæld chokolade i små stykker, vand, vaniljesukker og smør i terninger i en gryde. Opvarm langsomt til massen er flydende.
2. Æg og sukker piskes til en skummende æggesnaps. (Giv den gerne mindst 6 minutter på højeste niveau)
3. Si mel, bagepulver og kakao sammen og tilsæt æggesnapsen. Pisk på lav hastighed, til det hele er blandet
4. Den afkølede chokoladeblanding hældes i og vendes sammen med en gummispatel
5. Bag i ovnen ved ca. 160 grader i 1 t. og 20 min.

Når kagen er færdigbagt og afkølet skærer du, med en skarp kniv, langs kanten af kagen (ca. 3 cm. fra kanten). Skær ikke helt igennem kagen, kun ca. 1/3 igennem. Udhul kagen med en ske, start langs med den kant du har skåret og arbejd dig indefter. Pas på ikke at tage for meget af kagen.

Nu hældes Lemon Curd i hullet og sættes i køleskabet. Lad den stå i køleskabet natten over, så kagen får lov at sætte sig.

Her er kagen fyldt med Lemon Curd


Pynt evt. med flødeskum og kakao og servér med is eller frisk frugt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar