søndag den 4. september 2011

Søstrenes 18-års = min første fondantkage!


Så blev mine små søstre 18 år gamle - og er derved slet ikke så små mere... Jeg ville give dem en kage til familiefesten, og det skulle være en fondantkage. Min første fondantkage!

Jeg læste mig til mange forskellige fifs rundt omkring. Blandt andet besøgte jeg flittigt Himmelske Kager og Kageslottet. Camilla fra Himmelske Kager har en fantastisk trin for trin-guide, som virkelig hjalp mig MEGET!

Resultatet blev ikke perfekt... Langt fra faktisk. Men jeg trøstede mig med at det udover at være min første fondantkage også var min første kage i flere lag, min første kage med moussefyld OG min første lagkage med hj.bagte bunde. Så der var en hel del "firsts" for mig i denne omgang. Jeg bager normalt faste kager og har derfor en del træning til gode i sammenlagte kager. Men det er i hvert fald ikke sidste gang jeg bikser en kæmpekage sammen. Næste gang skal jeg bare lige have udstyret i orden.

Det nederste lag bestod af hindbærmousse mellem hj.bagte kakaobunde. Den øverste kage var lyse hj.bagte lagkagebunde og en enkelt hj.bagt nøddebund lagt sammen med 1:1 chokoladeganache. (Se opskrift på den anvendte hindbærmousse her)

Nederste kage er overtrukket med hvid fondant, lavet af skumfiduser. Den øverste ligeledes med hj.lavet fondant med kakao. Da jeg ikke havde tid eller ingredienser til en rigtig icing (og i øvrigt ikke havde en sprøjtepose med tylle i det køkken jeg lavde kagen i!) brugte jeg alm. flødeskum til at dække kanterne med.

Selvom kagen ikke blev perfekt, smagte den til gengæld virkelig godt. Desværre fik jeg ikke taget et billede, da vi havde skåret i den, så lagene må I forestille jer :)

Udover min store kage og min ene søsters minilagkager var der selvfølgelig også rigtig fynsk brunsviger! (Dog fra bageren..)


Læg mærke til minilagkagen. Opskrift kommer senere :)
Største kage jeg har lavet - til dato!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar