søndag den 18. september 2011

Cheesecake ♥ hindbær

Valg 2011 = Valgkage! Og selvfølgelig med røde bær som pynt ;)


Cheesecake er verdens nemmeste kage! Den kræver bare lidt tålmodighed, for når den er færdigbagt, skal den stå på køl nogle timer for at blive rigtigt god.


Et stykke lækkert, bagt cheesecake



















Ingredienser
250 g Digestive kiks
1 tsk kanel, allehånde og stødt ingefær (blandet)
100 g smeltet smør
500 g Philadelphia ost (ikke light)
160 g sukker
1 tsk vaniljesukker
1 spsk citronsaft
4 æg

Pynt:
250 g creme fraiche
½ tsk vaniljesukker
3 spsk citronsaft
1 spsk flormelis
Hindbærcoulis el.lign.
1 pose frosne hindbær


Fremgansmåde



  1. Forvarm ovnen til 180°
  2. Smør en 20 cm springform. Klip en cirkel af bagepapir der dækker bunden, og læg den i formen. Knus kiksene til de er pulveriserede (enten i en frysepose eller i en foodprocessor.) Bland kiksene med krydderiet og bland smeltet smør i. bland det sammen, til massen er helt fugtig.
  3. Tryk massen ud i bunden og lidt op ad siderne. Pres godt til så massen er fast. Sæt den i køleskabet i 20 min. indtil den er fast. Alternativt kan du bage den ca. 10 min i ovnen.
  4. Pisk flødeosten glat. Tilsæt sukker, citronsaft og vanilje og pisk til sukkeret er opløst.
  5. Pisk æggene i et ad gangen. Pisk godt efter hvert æg.
  6. Blandingen fordeles over bunden og bages i 45 min.
Når der piskes grundigt vil ostekagen hæve i ovnen pga. de luftbobler der er skabt. Det skaber en høj og luftig kage. Nogle foretrækker en lavere og mere massivt kage. Hvis du hellere vil have det, skal du røre ingredienserne sammen i stedet.

Pynt

Her med pynt, klar til at bage yderligere 7 min.
  1. Bland creme fraiche, citronsaft, flormelis og vanilje i en skål.
  2. Spred pynten over den varme kage og pynt med hindbærcoulis'en.
  3. Bag yderligere 7 minutter
  4. Sluk for ovnen og lad kagen køle af. Når den er kold nok sættes den i køleskabet nogle timer. Også gerne natten over.
  5. Serveres med hindbær der er most med sukker (Husk når du bruger frosne hindbær, skal de have et kort opkog først, for at fjerne bakterier.)


Otekagen er god efter et par timer i køleskabet, men den smager langt bedre efter en nat i køleren!

Namnam!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar