tirsdag den 30. august 2011

Chokoladedrøm med hindbær

Hindbær og chokolade er en utroligt dejlig kombination. Og denne kage er nem at lave, i forhold til hvor fantastisk den smager!
Opskriften på moussen har jeg lånt fra den dygtige Camilla fra himmelske kager, som har mange lækre opskrifter på kagemousse. Hendes blog er et kig værd.

Og nu til selve kagen!
Til et mindre antal gæster kan du bage chokoladekagen i en springform. Hvis der skal mere kage på bordet, kan du doble opskriften til chokoladekagen, og bage den i en bradepande i stedet. (Du behøver ikke mere mousse, da der normalt er en del i overskud.) 

Choko-hindbærdrøm bagt i springform.
Ingredienser til chokoladekage:
160 g smør ved stuetemp.
2 dl hvidt sukker
Lidt vaniljesukker
3 æg
3 dl hvedemel
4 spsk kakao
1 dl mælk (ikke for koldt)

Ingredienser til hindbærmousse:
100 g god hvid chokolade (Fx overtrækschokolade fra Odense)
2 hele past. æg
100 g sukker
Korn af 1 vaniljestang
3 blade husblas
2 spsk kogende vand eller saft fra hindbær
300 g friske eller optøede hindbær
2,5 dl piskefløde

Fremgangsmåde:

Kagen:
1. Tænd ovnen på 175 grader. (jeg bruger over- + undervarme)

2. Rør smør, sukker, vaniljesukker og sukker skummende. Bare giv den gas med elpiskeren. Rør æggene i ét af gangen.

3. Bland det tørre og sigt det i mens du folder det forsigtigt sammen med æggesnapsen lidt efter lidt.

Bages i den varme ovn i en springform ca 40 min eller til den er færdig.

Mousse:
1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Vrid vandet fra og opløs husblassen i 2 spsk kogende vand eller hindbærsaft. Lad køle til massen er lillefingervarm.
 
2. Hak og smelt den hvide chokolade. Det er lettest i mikroovnen i en plastskål. 

3. Pisk de past. æg med sukker og vanilje til sukkeret er opløst. Pisk chokoladen i.

4. Med en gaffel moses hindbærrene let og evt. overskydende saft hældes fra. Massen skal ikke være alt for vandet. Rør bærrene i æggemassen sammen med den smeltede, afkølede husblas. 

5. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i moussen til sidst. Hæld moussen i en frysepose, så er det lettere at sprøjte moussen på kagen senere.

6. Moussen skal nu i køleskabet til den stivner. Det tager ca. 1-2 timer.

Når kagen er helt afkølet, flækkes den på langs ned gennem midten med en skarp kniv. Hvis du har bagt en bradepande, er det lettest at skære kagen i de ønskede stykker, og bagefter dele hvert stykke på midten. Når kagen er flækket, sprøjtes moussen på nederste del af kagen i et jævnt lag. Bare klip hjørnet af fryseposen og du har en lille, hjemmelavet sprøjtepose, du kan bruge til formålet. Placér toppen af kagen på moussen og tryk let. Pynt med sigtet flormelis, flødeskum eller hvad du har lyst til.

Samme opskrift, denne gang bagt i bradepande, for at få flere stykker.
TIP
Du behøver ikke nøjes med hindbærmousse. Jeg har med succes lavet et eksemplar med en blanding af hindbær og limemousse. Derudover er de fleste bærtyper lækre sammen med chokoladekage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar