fredag den 16. marts 2012

Dessertboller med remonce

Anderledes dessert? Prøv dessertbollerne her - de er lækre og gode til en kop te. Jeg har lavet opskriften om, så den passede til mig. Originalen kan du finde her.

Boller:
25 g. gær
3 dl. mælk
100 g. smør
Ca. 1/2 pose æblemos
400 g. mel
150 g. finthakkede mandler
2 æggeblommer

Remonce:
100 g. blødt smør
250 g. brun farin

Fremgangsmåde:
1. Rør gæren ud i mælken (Mælken skal være lun)
2. Smuldr mel og smør sammen og rør hakkede mandler i
3. Hæld mælk og æggeblommer i melblandingen og rør med dejkroge til dejen er lind
4. Dejen hæver nu i 30 min tildækket og lunt
5. Bland ingredienserne til remoncen. Cremen skal være jævn og blød. Der kan evt. tilsættes kanel, hvis man gerne vil have lidt krydrede boller.

Klar til ovnen!


Når dejen er hævet færdig fyldes muffinsforme halvt op med dej, der lægges en god sjat remonce og formen fyldes næsten til kanten med dej igen. Sæt formene i en plade til muffins - ellers flyder de ud i ovnen.

Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 min.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar