tirsdag den 13. marts 2012

Banan-Chokoladekage

Banankage - et flashback fra barndommen! Og et seriøst godt et af slagsen! :)

Denne kage er både blød, snasket og lækker. Og så smager den bare godt af banan og mørk chokolade.

Ingredienser:
80 g. smeltet smør
3 bananer
300 g. mørk chokolade
4 æg
Ca. 1/2 pose æblemos
160 g. mel
180 g. rørsukker
1 tsk. bagepulver
Vaniljesukker
Evt. hvid chokolade

1. Tænd ovnen på 200 grader
2. Smelt smør, hak 100 g. mørk chokolade groft og mos bananerne med en gaffel
3. Pisk æg, rørsukker og vanilje til det bliver lyst og luftigt
4. Smør, bananmos, æblemos og chokolade røres forsigtigt i æggemassen
5. Bland mel og bagepulver godt (gerne ca. 1 minut)
6. Vend melet forsigtigt i dejen, til det hele er vådt
7. Bages i en springform med bagepapir i ca. 25 min.
8. Når kagen er afkølet smeltes 200 g. mørk chokolade over vandbad og evt. lidt hvid chokolade. Det smøres i et tykt lag over den afkølede kage. Pynt evt. med hvid chokolade. Kagen skal stå i køleskabet til chokoladen er helt hård.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar