fredag den 2. december 2011

Moussaka


Når der skal laves moussaka hjemme hos mig, skal det hele laves fra bunden. Jeg gider ikke bechamel på karton fra Netto.
Det er en lækker ret med salat til. Og så holder et fad nemt til to-tre dages aftensmad.

Ingredienser
5-6 kartofler (alm. størrelse)
1 aubergine
Rasp

Kødsovs:
Ca. 400 g. hakket oksekød
Ca. 200 g. tomater eller 1 dåse flåede tomater
Hvidløg efter behag (jeg bruger gerne 3-4 fed)
2 løg
Oregano
Tørret mynte
Basilikum

Bechamelsovs:
Ca. 30 g. smør
3 spsk. mel
6 dl. mælk (gerne mini)
150 g. mozzarella (revet i forvejen)
Lidt muskat, salt og hvid peber


Fremgangsmåde
Sæt ovnen på 200 grader.
Aubergineskiverne skæres på langs i ca. 1 cm. tykke skiver. De steges i olivenolie på hver side, indtil de har fået en smule farve.
Svits hakket løg og hvidløg. Når løgene er gennemsigtige tilsættes kødet der brunes.
De hakkede tomater tilsættes med salt, peber og krydderier. Tilsæt evt. en halv kop vand, hvis tomaterne ikke afgiver nok væde. Lad det simre 10 minutter.

Nu laves bechamel. Smelt smørret i en gryde, det skal ikke brune.
Rør melet i med en ske, til det er en samles klump.
Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens der piskes godt. Piskes der ikke nok, vil sovsen klumpe.
Tilsæt osten, og lad den smelte i sovsen.
Tilsæt krydderier.


Sammenlægning
Smør et fad med lidt olivenolie.
Læg aubergineskiverne i et lag i bunden, fordel kødsovsen over. Skær kartoflerne i skiver, og læg dem i teglmønster over kødsovsen (De skal overlappe ligesom tegl på et tag.) Fordel bechamel over kartoflerne og drys med rasp. Læg evt. lidt smørklatter ovenpå.
Bag i ovnen omkring 50 min. Stik i kartoflerne, for at mærk om de er gennemstegte.

Jeg serverer salat og tzatziki til - og det er altid en succes :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar