fredag den 16. marts 2012

Dessertboller med remonce

Anderledes dessert? Prøv dessertbollerne her - de er lækre og gode til en kop te. Jeg har lavet opskriften om, så den passede til mig. Originalen kan du finde her.

Boller:
25 g. gær
3 dl. mælk
100 g. smør
Ca. 1/2 pose æblemos
400 g. mel
150 g. finthakkede mandler
2 æggeblommer

Remonce:
100 g. blødt smør
250 g. brun farin

Fremgangsmåde:
1. Rør gæren ud i mælken (Mælken skal være lun)
2. Smuldr mel og smør sammen og rør hakkede mandler i
3. Hæld mælk og æggeblommer i melblandingen og rør med dejkroge til dejen er lind
4. Dejen hæver nu i 30 min tildækket og lunt
5. Bland ingredienserne til remoncen. Cremen skal være jævn og blød. Der kan evt. tilsættes kanel, hvis man gerne vil have lidt krydrede boller.

Klar til ovnen!


Når dejen er hævet færdig fyldes muffinsforme halvt op med dej, der lægges en god sjat remonce og formen fyldes næsten til kanten med dej igen. Sæt formene i en plade til muffins - ellers flyder de ud i ovnen.

Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 min.


torsdag den 15. marts 2012

Hello Kitty til Wilma

Så var der igen dømt fødselsdagskage. Denne gang var det Wilma der fyldte 6 år.



Jeg bagte en alm. chokoladekage som jeg delte i 3. Fyldet var to gange hindbærmousse og en gang lys chokoladeganache. Smurt op med choko-smørcreme og med hjemmelavet fondant og sukkerprint på toppen. Dutterne langs kanten er lyserød angel feather icing fra Manuelas blog - hun er SÅ vild!

Her er lige lidt billeder. Opskrifter kommer senere.


tirsdag den 13. marts 2012

Banan-Chokoladekage

Banankage - et flashback fra barndommen! Og et seriøst godt et af slagsen! :)

Denne kage er både blød, snasket og lækker. Og så smager den bare godt af banan og mørk chokolade.

Ingredienser:
80 g. smeltet smør
3 bananer
300 g. mørk chokolade
4 æg
Ca. 1/2 pose æblemos
160 g. mel
180 g. rørsukker
1 tsk. bagepulver
Vaniljesukker
Evt. hvid chokolade

1. Tænd ovnen på 200 grader
2. Smelt smør, hak 100 g. mørk chokolade groft og mos bananerne med en gaffel
3. Pisk æg, rørsukker og vanilje til det bliver lyst og luftigt
4. Smør, bananmos, æblemos og chokolade røres forsigtigt i æggemassen
5. Bland mel og bagepulver godt (gerne ca. 1 minut)
6. Vend melet forsigtigt i dejen, til det hele er vådt
7. Bages i en springform med bagepapir i ca. 25 min.
8. Når kagen er afkølet smeltes 200 g. mørk chokolade over vandbad og evt. lidt hvid chokolade. Det smøres i et tykt lag over den afkølede kage. Pynt evt. med hvid chokolade. Kagen skal stå i køleskabet til chokoladen er helt hård.