mandag den 30. januar 2012

New in - udstikker

Jeg fik denne multifunktionelle udstikker i julegave. Sættet består af to ringe og en "stamper". Jeg brugte den første gang til min trøffelkage sidste weekend. Til det formål fungerede den perfekt, da "stamperen" kan bruges til at trykke kagen ud uden at ødelægge formen.

søndag den 29. januar 2012

Chokoladekage med Lemon Curd

Her er lige et billede af søndagens kage... Den smagte super godt! Jeg kommer med opskriften senere på ugen. Kagen er lidt brownie-agtig med fyld af hjemmelavet lemon curd og pynt af flødeskum og kakao. Når man sammensætter den tunge smag af mørk chokolade og den friske smag af citron, får man et rigtig godt sammenspil (og kan klare at spise et ekstra stykke!)


Nammenam-kage

Trøffel/chokoladekage opskrift

Så kommer trøffelkage-opskriften, sådan som jeg bagte den. Jeg fandt opskriften på Familie Journalens hjemmeside, men ændrede lidt i den.

Ingredienser til bunden:
1 pakke chokoladekager (se billede)
50 g. smeltet smør

Jeg brugte disse småkager til bunden. Andre kan sikkert også bruges - eksperimentér! :)


Ingredienser til kagen:
250 g. mørk chokolade (jeg brugte Marabou)
60 g. smør
2 æggeblommer
2 æggehvider
1 dl. piskefløde
70 g. sukker
Vaniljesukker


Fremgangsmåde:
1. Knus kiksene og bland med det smeltede smør

2. Fordel blandingen i en springform - det behøver ikke dække hele bunden da det smelter og flyder ud i ovnen. Beklæd bunden af springformen med tilklippet bagepapir, så er det lettere at få flyttet kagen efter bagning.

3. Stil bunden i ovnen ved 250 grader ca. 5 min.

Sådan ser bunden ud, når den kommer ud af ovnen


Kagedej:
1. Skru ovnen ned på 180 grader

2. Smør og chokolade smeltes over vandbad
Der går ca. 5 min. før massen er helt smeltet

3. Pisk æggeblommer, æggehvider, fløde, sukker og vaniljesukker i en skål

4. Afkøl smør/chokolade-blandingen til den er lillefingervarm


5. Bland forsigtigt massen i æggeblandingen til det er ensartet i farven

Her blander jeg forsigtigt æg- og chokoladeblandingen med en gummispatel
6. Hæld dejen over bunden (som skal være afkølet på dette tidspunkt) og sæt kagen i ovnen ca. 30 min. ved 180 grader.

Her er kagen klar til at komme i ovnen!


Når du tager kagen ud vil den stadig blævre lidt, ligesom når du bager brownies. Det skal den gøre!
Nu afkøler du den i køleren natten over. Køleskabet gør at kagen bliver fast og snasket og til at skære ud. Den smager ikke som en almindelig chokoladekage, men mere over i en chokoladebudding forklædt som kage.

Jeg serverede kagen med flødeskum og et lille hindbær. Jeg tror også hindbærcoulis eller vaniljeis ville være et lækkert match!

For at gøre kagen lidt mere spændende udstak jeg stykkerne i cirkler med en udstikker jeg fik i julegave - synes det så lidt sødt ud :)

torsdag den 26. januar 2012

Trøffel/chokoladekage

Mmmmm... Lækker trøffelkage!

Jeg brugte sidste søndag i køkkenet. Og der er ikke noget bedre, hvis du altså spørger mig :)
Kagen er super nem at lave, og skal næsten ikke bages. Den skal dog stå i køleren 4 timer før den er fast nok til at spise - så den skal helst laves dagen før. Opskriften kommer i morgen, her et sneak peek...


fredag den 20. januar 2012

For julet til januar?

Der skulle lige tømmes ud i fryseren... Og der var sørme rester fra decembers æbleskiver! :)

Der er aldrig et tidspunkt der ikke er til lidt hygge. Også selvom det er æbleskiver.

onsdag den 18. januar 2012

Min fødselsdag!

Jeg har fødselsdag dagen før jul, så der er gang i den de to dage!

Jeg inviterede på kagebord om eftermiddagen d. 23. så jeg var i køkkenet hele d. 22.

Herunder kan du se en samling billeder af hvad der blev serveret. Der var ingen kæmpe fondantkage, kun mindre bidder. Jeg kalder det kage-tapas. :)

Tapasmenuen bestod af:
Mini-muffins (opskrift)
Brownie (i små stykker)
Kokostoppe
Chokoladekage (i små stykker)
Hjemmelavede flødeboller
Marcipanroulade


Marcianroulade, chokoladekage, kokostoppe og selvfølgelig Galliano :)


Orangeknas, hjemmelavede flødeboller og lige en omgang pebernødder


Flormelispyntet brownie i små firkanter


Mini vaniljemuffins mmmm :)
Det her er hvad der sker, når ens far skal købe fødselsdagslys til lagkagen. Min far er tekniknørd og fandt dette lys der ved antænding spiller musik mens blomsten springer ud! Mit hidtil mest avancerede fødselsdagslys! ;)
Her testes lyset i browniestykkerne. Såå fint :)
Og lige et billede af julebordet også. Smukt dækket op til fest.

tirsdag den 17. januar 2012

Post-julemad

Pyha! Er jeg den eneste der har fået lidt for meget tung mad i julen? Jeg går kold tyrker og laver let mad hele januar... Og ingen kage! Jeg mener det (næsten)

Her kommer en lille samling af hvad januar har budt på af aftensmad.

Persillesalat med feta og avocado.

Du skal bruge: Tomater, persille, feta, avocado, rød peber, citronsaft, olivenolie, salt og hvid balsamico

Hak alle grøntsager i tern, smuldr feta i salaten og vend med en dressing af 1 spsk olie, 1 spsk hvid balsamico og en smule citronsaft og salt.

En super lækker og meget let salat
 Til salaten fik vi kyllingedeller med rød pesto og hvidløg.

Du skal bruge: Hakket kyllingekød, to spsk rød pesto, 2 hakkede løg, 3 fed hvidløg, havregryn (eller rugmel), 1 æg, feta og evt. rød peber i meget små tern.

Miks kyllingekødet i en skål sammen med æg, en lille håndfuld havregryn, salt og peber, 3 ed presset hvidløg, hakket løg, smuldret feta og pesto. Du kan også tilsætte fx revet gulerod, rød peber i små tern, revet squash, eller andre lækre grøntsager.
når farsen er rørt godt sammen (brug en håndmixer med kødkroge med mindre du gerne vil træne arme) formes små deller der bages i ovnen ca. 15-20 min. ved 200 grader. Skær en over for at tjekke at de er gennemstegt.

Når du bager frikadeller i ovnen kan du slipe for både stegefedt og alt arbejdet med at skulle forme dem løbende og vende dem på panden. Bare ind i ovnen med en bradepande og så kan du læse avisen eller lave salaten i fred og ro.

Kyllingedeller lige ud af ovnen





Herunder er min hjemmelavede grøntsagslasagne.
Vælg dine ynglingsgrøntsager. jeg har brugt rød og gul peber, squash, gulerødder, rødløg og champignon. Rist dem af på en pande med lidt olivenolie og tilsæt en dåse hakkede tomater og evt. lidt væde. Krydr med oregano, salt og peber. Jeg tilsatte også hvidløg i sovsen.
Nu lægges grøntsagssovsen i lag med fuldkornslasagneplader. Start med et lag sovs, herefter lidt smuldret feta og/eller revet mozzarella og et lag plader. Læg så mange lag du har lyst til og afslut med et lag sovs og revet ost. Bages ca 20 min. i ovnen ved 200 grader. Lad hvile ca. 15 min. før servering.

Før lasagnen kommer i ovnen


Bagt og klar til spisning!
Nudler er måske ikke verdens sundeste, men det smager altså dejligt med grøntsager! Herunder er min chiliret med broccoli og kyllingeboller.
Til kyllingeboller blander du hakket kyllingekød med 1 finthakket chili, 3 fed presset hvidløg, salt og peber. Form til små kødboller og bag i ovnen ca 15. min. eller til de er gennemstegt.

Kog nudler efter anvisningen på pakken. Imens lynsteges broccoli, løg og squash i olivenolie, og nudlerne tilsættes sammen med 1 finthakket chili. Steg nudlerne lidt og tilsæt herefter ca. 1 dl. sød chilisovs (den på glasflaske er ret god) og en god sjat soya. Varm igennem og servér med kyllingekødboller.


Projekt Hello Kitty!

Min kollegas lille datter er vild med Hello Kitty (ligesom resten af Danmarks pigebørn under 12) og hun havde fødselsdag her i weekenden. Og hvad kunne være mere oplagt end at lave en Hello Kitty-kage?

Mens jeg lavede denne kage gik det op for mig at jeg faktisk ikke aner hvad den lille hvide kat med sløjfen kan. Er det en tegneseriefigur? Er det en TV-serie? Så jeg måtte lige tage en pause i kagebagningen, for at finde ud af det. Åbenbart er Hello Kitty en ret gammel kat efterhånden. Den blev skabt i 1974 i Japan og har efterfølgende fået sin egen blog og sit eget TV-show. Ret imponerende for en kat.
Hello Kitty Blog
Hello Kitty TV-show
Hello Kitty Video (Hvor der nu åbenbart er TO katte)

Jeg vil ikke sige at jeg umiddelbart forstår den dumme kats popularitet, men den ser da meget sød ud... Og som kage er den et godt motiv pga. de enkle linjer. I et anfald af kunstnerisk frihed satte jeg øjnene tættere sammen så den ser lidt betuttet ud. Syntes jeg var lidt sødt :)

Kagen er opbygget af en chokobund nederst, et lag mørk chokoladeganache, en lys sukkerbrødsbund, et lag hindbærmousse, en lys bund, et lag tobleronecreme og afsluttet med en lys bund. Jeg har bagt kagen firkantet, lavet en skabelon i bagepapir og skåret kagen ud efter den. Opsmurt med IMBC og hvid fondant udklippet i facon på toppen.


mandag den 16. januar 2012

Konfekt nam nam!

Jeg har altid syntes at det er ærgerligt når konfekt kun bliver lavet op til jul. Jeg er meget stor fan af marcipan og chokolade, og konfekt er altså en perfekt kombi af de to! Så frem med de kreative evner og kreér noget konfekt i løbet af året! Hvis du køber nogle små fine konfektposer i fx Panduro, så er det også en skøn værtindegave.

Her kommer lige iPhone snapshots af Julekonfekt 2011.

Forkelligt konfekt før overtrækning med mørk chokolade.
Nederst er det ren marcipan med grøn frugtfarve udrullet med et lag nougat imellem. Når man skærer lagene i rudeformer ser det fint ud med nougat i midten.
De runde grønne er marcipan med hasselnød og nougat i midten.
De hvide runde er sammenæltet marcipan og nougat.


Her et par billeder af konfekten - nu med chokoladeovertræk.

Det var op til jul at alt dette konfekt blev til. Derfor måtte man også gerne lege lidt med udtrykket! Ligesom dengang man var lille og det galdt om at lave det største og mest uspiselige stykke konfekt.

Min søster og jeg battlede i kategorien Dummeste Konfektdesign - min søster vandt ;)


Søsterens indslag. "Konfektgris med grønne julesokker"

Mit indslag. "Store uspiselige konfektroser"